Frågor och svar - (Q and A)

Q: Är inte massage bara en avslappningsgrej?

A: Nej, muskelbehandlande massage kan göra mycket mer än så.

Q: Vad kan jag då få hjälp med?

A: Mer än du tror! Allt ifrån vardagskrämpor, påfrestande smärta, huvudvärk som inte verkar släppa normalt, stelhet/orörlighet i ben, armar, rygg och nacke samt vissa mer ovanliga problem.

Q: Vilka typer av ovanliga problem?

A: Om du till exempel har en skadad muskel eller sena kan jag hjälpa den att läka bättre. Detta gäller även i vissa fall av ryggproblematik.

Q: Finns det några nackdelar med behandlingen?

A: Du får en viss ömhet i det behandlade området som liknar träningsverk och varar ungefär lika länge, och precis som med träning ska du absolut inte få behandling om du har en infektion eller liknande.

Q: Hur många behandlingar krävs det för att bli av med ett problem?

A: Det är högst individuellt, men det vanliga är ca 2-5 beroende på hur länge du har haft ditt problem. Behandlingen anpassas alltid efter dina behov.

Q: Kan man få behandling i förebyggande syfte, om man till exempel har ett jobb med en påfrestande/monotom arbetsställning eller tunga lyft?

A: Ja, det kan du. Hur ofta det behövs beror på hur stor belastningen är samt din fysik, men du kan hålla dig i mycket bra skick med regelbunden behandling.

Q: Vad är det för skillnad på den behandlingen du erbjuder och behandlingar som akupunktur?

A: Akupunktur ger bara smärtlindring, dvs symptombehandling. Jag behandlar orsaken till problemet.

Q: Men vad händer om jag har ett problem som läkaren säger inte går att göra något åt?

A: Läkare har många av svaren, men inte alla. Vissa saker ligger inom deras område, andra inom mitt. Fråga mig om du är osäker.